Fii CLAR!
Citeste cartea!

Tabăra de terapie prin artă

30 septembrie - 6 octombrie 2019
Asociația Mutatis Mutandis

A doua ediție a Atelierelor Experiențiale Culturale, a avut loc la Centrul Cultural “George Apostu” din Bacău, între 30 septembrie si 6 octombrie 2019. Participanții au beneficiat de o combinație unică între proces terapeutic și exprimarea acestuia prin intermediul artei. Inițiativa Asociației Mutatis Mutandis, cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, pune la centru arta, artistul și creativitatea. Fie că e vorba de exprimare vizuală, mișcare scenică sau prin cuvinte, fiecare mesaj poartă cu el o încărcătură terapeutică și are sens tocmai pentru că este decriptat prin metoda C.L.A.R. (conștient, liber, autentic, responsabil) “Cele trei zile au fost despre cunoaștere de sine și despre conștientizarea a ceea ce exprimăm.

Artistul se folosește de instrumente precum creionul, aparatul foto sau cuvintele pentru a surprinde o lume ce este despre el. Iar dacă acest proces este conștient, devine cu atât mai valoros, pentru noi, cititorii mesajelor și terapeutic pentru creator. Terapia nu înseamnă doar un proces de cabinet în care oamenii repară ceva. Ea este conștientizarea modului în care trăim, iar expresia sinelui autentic poate lua multiple forme.” spune psihoterapeutul Alina Căprioară, președintele Asociației Mutatis Mutandis și creatoarea metodei și Academiei C.L.A.R.

Un sine autentic, care pentru participanți a putut fi exprimat prin dans contemporan și experiențe vizuale în workshop-urile organizate de Ana Maria Guguian – artist vizual și performer.

Sub forma unei tabere de șapte zile, aceste Atelierele Experențiale Culturale Ediția a-II-a îmbină psihologia și cultura pentru a da naștere unor experiențe noi, pentru a provoca participanții la un proces de dezvoltare personală care să aducă claritate asupra modului în care trăiesc, să deblocheze creativitatea și să aducă libertatea în prim plan. Autenticitatea exprimării prin artă este probabil valoarea cea mai de preț atunci când vorbim despre un act artistic, iar crearea acestuia într-un mod responsabil față de sine și lume, înseamnă plus-valoare culturală.