Fii CLAR!
Citeste cartea!

Managementul emoțional în criza COVID-19

În 2020 ne-am trezit într-un context nou, creat de un virus care provoacă sisteme, sfidează puteri și schimbă economia globală. Conferința ”Managementul emoțional în criza COVID 19 – metoda C.L.A.R.” a propus o metodă de ghidaj emoțional pentru această perioadă.

 

Putem fi devastați de situație, ne putem preface că nu suntem afectați sau putem învăța să acceptăm ceea ce trăim, să îmbrățisăm orice schimbare și să reinterpretăm sursele de bine. Dacă nu mai mergem în excursii nu înseamnă să fim nefericiți, dacă școala sau serviciul sunt online nu înseamnă să ne pierdem buna stare de spirit. Anxietatea și despresia sunt două noi comorbidități în lupta cu virusul COVID-19 și e important să nu le lăsăm să preia controlul.

 

Prin metoda de psihoeducație C.L.A.R. participații au învățat tehnici prin care să depășeșească negarea, frica, comportamente ce pot duce la nevroză, psihoză, izolare, stres. Emoțiile pozitive sunt în puterea noastră și ne pot salva în această situație de criză.

 

Prin proiectul Managementul emoțional în criza COVID-19, Asociația Mutatis Mutandis a organizat webinarii gratuite în care au participat 100 de tineri care au primit instrumente de gestiune a emoțiilor, s-au organizat 2 conferințe despre gestiunea psihologică a stresului și emoțiilor în perioada pandemiei, iar 2000 de oameni au primit un kit online de prim ajutor emoțional.

 

Pentru a susține procesarea conștientă a ceea ce se întâmplă în noi în ultima perioadă, a apărut proiectul ”Gestiunea psihologică a crizei COVID-19 pentru copii și tineri”, finanțat pe legea 350, de Municipiul Bacău în parteneriat cu Academia C.L.A.R., Universitatea George Bacovia și implementat de Asociația Mutatis Mutandis.

 

Puteți urmări conferința noastră aici: https://fb.watch/2j60Ob0X6h/

Kit-ul de management emoțional îl puteți accesa aici: http://academiaclar.ro/kit-prim-ajutor-emotional/