Fii CLAR!
Citeste cartea!

Ce câștigi dacă aplici Metoda C.L.A.R. – Managemenul stresului

Vă propunem să schimbați focusul de la virus la cele 6 procese psihice implicate în gestiunea acestei perioade. Nevoile emoționale, traumele și imaginația ne fac viața grea în pandemie. S-a schimbat lumea, s-au schimbat metodele în care ne descurcam cu angoasele și fricile noastre. Acum trebuie să fim creativi, să ne adâncim în cunoaștere de sine.

Ce emoții, ce gânduri, ce nevoi emoționale am? Sunt sensibil la pierdere? Am traume în acest plan? Mi-e greu să gestionez abandonul și pierderea? Mă simt mereu în pericol chiar dacă nu sunt cu adevărat? Mă izolez fără să fie nevoie?

Daca faci asta, ai soluții pentru fiecare palier în parte. Acum ai variante:

Ai emoții negative: E firesc! Stai cu ele și ascultă-le. Ce îți transmit? Întoarce roata: ce vrei să schimbi? Satisface o nevoie emoțională!

Ai gânduri negative?

Nu te lupta cu ele! Dă-le voie să vină și să treacă. Dar poți încerca să adaugi, în mod intenționat, și 3 gânduri pozitive pentru fiecare gând negativ pe care îl surprinzi.

Te simți blocat în trecut sau fugi în viitor? Adu-te în AICI și ACUM! Respiră adânc și încearcă să identifici 5 lucruri pe care le vezi în jurul tău, 5 lucruri pe care le auzi acum, 5 lucruri pe care le miroși, 5 lucruri pe care le simți la nivel tactil. Rămâi aici și simte prezentul!

https://youtu.be/keLwWte_NhA